Maso je stále důležitou složkou jídelníčku většiny z nás. Ač v posledních letech přibývá vegetariánů a veganů, tak maso a živočišné produkty jsou stále klíčovým prvkem ve stravě drtivé většiny populace. Je ale třeba dbát na to, od jakého výrobce tyto produkty kupujeme. Nechceme sobě ani svým blízkým podávat maso pochybné kvality, u které ani zcela nevíme jeho původ. Je proto vhodné obrátit se při koupi masa na lokálního českého výrobce se zaručenými postupy.
Živočišná a rostlinná výroba v České republice
Rostlinná a živočišná výroba jdou spolu ruku v ruce, jelikož rostlinná výroba zajišťuje drtivou většinou surovin pro přípravu krmných směsí, které jsou klíčové pro živočišnou výrobu. Celý koloběh masa až po podání na váš stůl má tedy počátky již v rostlinné výrobě. Kromě krmiv je rostlinná výroba důležitá i pro produkci potravin a pro farmaceutický průmysl. Mezi nejčastější produkované komodity patří například obiloviny, olejniny, luskoviny, pícniny, brambory a mnoho dalších.
Zemědělská výroba má v České republice předlouhou historii a patří již k našemu kulturnímu dědictví. Produkce potravin, zaměstnanost i estetická stránka venkova by vypadala bez zemědělské výroby zcela odlišně.
Lokální produkce masa, převážně pak slepic, vepřů a skotu jsou tou správnou volbou. Rostlinnou a živočišnou výrobou se zabývá také společnost AGROKOM. s.r.o.. Nabízí prvotřídní produkty, jejichž kvalitu zaručeně poznáte. Jejich postupy jsou neustále modernizovány tak, aby umožňovaly co nejčistší, nejrychlejší, nejbezpečnější proces výroby a přípravy kvalitního a bezpečného masa i veškerých produktů. Dbejte na to, odkud vaše jídlo pochází, a kromě podpory českých výrobců se nemusíte bát o kvalitu vašich pokrmů.