Jak se správně starat o střechu?

Jak se správně starat o střechu?

Jestli se bez něčeho žádný dům neobejde, je to střecha. Přestože se však jedná o tak důležitou součást každé stavby, často máme tendence na její údržbu zapomínat. Jak by taky ne, na rozdíl od omítky či vstupních dveří se na střechu tak často nedíváme. A tak když do domu přímo nezatéká, máme často tendence na její údržbu zapomínat. Pravidelná kontrola střechy nám však může pomoci předejít velkým haváriím a ušetřit spoustu peněz. Jak často bychom měli střechu kontrolovat, a jak se o ni správně starat?

Pravidelnou prohlídkou střechy můžeme odhalit problémy již v zárodku a zabránit tak mnohem větším a finančně náročnějším škodám. Střechu bychom měli kontrolovat nejméně dvakrát do roka, a to konkrétně před zimou a po ní. Pozornost bychom jí však měli věnovat také nepředvídatelným změnám počasí, velkým teplotním výkyvům ši vydatným bouřkám. I tehdy je totiž střecha vystavena velké zátěži, která ji, obzvláště v případě, že není nová, může značně poškodit.

Pokud zjistíte, že je vaše střešní krytina poškozená, je vždy na místě zavolat odborníky. Je také dobré, zjistit si, do kdy je střecha v záruce a v případě, že se na ni záruční lhůta ještě vztahuje, rozhodně do ní nezasahujte. Máte totiž šanci uplatnit reklamaci materiálu či realizace, která by vám v případě snahy o vlastní opravu mohla zaniknout.

Důležité také je nezapomínat, že střecha se kromě střešní krytiny skládá také z dalších částí, které mohou po čase potřebovat obměnu. Mezi ty patří například žlaby a odtokové roury. U těch je třeba pravidelně kontrolovat jejich průchodnost, těsnění materiálu a pevnost nosných háků. Pokud jsou roury či žlaby ucpané, je třeba je vyčistit. Zatímco tuhle práci můžeme zvládnout i sami, s celkovou rekonstrukcí střechy či pokládkou nové střešní krytiny je většinou potřeba odborná pomoc.

Pokud hledáte firmu, které svěřit do rukou rekonstrukci vaší střechy, obraťte se na Izotech Moravia, s.r.o. Kromě výstavby nových a rekonstrukce starých střech se firma specializuje také na stavební izolace. Díky své profesionalitě a mnohaletým zkušenostem je firma oblíbená nejen v tuzemsku ale také v zahraničí. Firma sleduje nejnovější trendy, kterým se snaží přizpůsobit také svou nabídku služeb. Veškeré své služby se navíc snaží vytvářet na míru svým zákazníkům, pro které se snaží najít ideální a cenově přijatelné řešení. Firma se specializuje jak na realizaci šikmých, tak také plochých střech. Právě ty jsou v dnešní době stále více používané nejen pro účelové, ale i pro obytné stavby. Pro ploché střechy však firma dokáže najít i jiné využití než jen ochranu budovy. Skvěle se hodí také pro balkon, terasu, zahradu a u komerčních budov také třeba jako parkoviště.