Kanalizace spolehlivě a kvalitně

Kanalizace spolehlivě a kvalitně

Představte si, kolikrát denně si umyjete ruce, spláchnete záchod, nebo třeba umyjete nádobí. Zřejmě asi nikdo nebude vědět přesné číslo, protože se tím nezabývá a bere to jako automatickou činnost, nad kterou prostě nepřemýšlí. Ale kam všechna ta špinavá voda ze dřezu vlastně jde? Každé město nebo obec má svůj vlastní potrubní systém. To znamená, že z každého rodinného domu, školy nebo třeba obchodního centra ústí trubky, které se pak napojují na centrální potrubí daného města či obce. Tyto trubky potom slouží na vývod odpadu. Některé vývody trubek jdou do žumpy (například odpady z WC), některé do splaškové kanalizace (například voda z umyvadel, dřezů nebo myčky nádobí). U rodinných domů jsou trubky asi nejčastěji napojeny na splaškovou kanalizaci a míří do čističky odpadních vod. Není to ale jen odpad a voda, na co se potrubí používá. Využití najde i u přepravy plynu jako takzvané plynovody.

GWA, spol. s.r.o. je firma sídlící v Litomyšli právě takové potrubní systémy dodává. Potrubí, které firma dodává, se využívá nejen ve vodárenství a plynárenství, ale také v potravinářském a chemickém průmyslu. Už máte potrubí, ale nevíte, jak jej správně položit? Firma vám dodá kompletní sortiment na pokládání potrubí vyrobený z polyetylénu, což vám práci značně usnadní. Firma dodává výrobky šesti různých značek, což je důkazem toho, že jejich sortiment je velmi bohatý a vybere si v něm každý. Potrubí se obecně vyrábí převážně z kameniny nebo z plastu. A protože si firma GWA, spol. s.r.o. zakládá na co největší kvalitě, nabízí potrubí plastové, které je pro vás lepší volbou hned z několika důvodů. Plastové potrubí má nižší hmotnost, tudíž se snadněji přepravuje a je snadnější i na uložení. Technologie spojování je oproti kamenitému potrubí také mnohem snažší, potrubí se do sebe může zasunout nebo slepit- není tedy potřeba žádné těžké techniky například na sváření trubek, což už jsou taky náklady navíc. A v neposlední řadě je to taky vysoká odolnost. S plastovými trubkami se nemusíme bát koroze a díky jejich pružnosti jsou také odolné vůči prasknutí.

Pokud tedy například zrovna sháníte trubky na realizaci kanalizace a odpadního potrubí na vaší stavbě, neváhejte a obraťte se na firmu GWA, spol. s.r.o..